Vyrábajú sa lisovaním ošúpaných zŕn prosa. Ich konzumácia prispieva k správnemu tráveniu a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Ďalej obsahujú cenné vitamíny predovšetkým skupiny B a minerálne látky ako je horčík, draslík, meď a železo. Pšeno a výrobky z neho nikdy neskladujeme dlho v komore, pretože má tendenciu rýchlo oxidovať. Známkou dlhého skladovania je horkosť v chuti.
Uskladňujeme v sklenom hermeticky uzavretom obale.
Vhodné sú na prípravu bezlepkových raňajok a bezlepkových kaší.
Môžeme ich primiešať do jogurtu, cesta alebo použiť na zahustenie polievok a omáčok.
Pred konzumáciou je vhodné vločky namočiť približne na 15 minút.
Pšenové vločky postupne nasiaknu vodu, preto je ideálne zaliať 1 diel vločiek 3 dielmi mlieka alebo jogurtu.
Pšenová kaša
2 šálky MANDĽOVÉHO MLIEKA a 1 šálku vody nalejeme do hrnca, pridáme 1 šálku pšenových vločiek a za stáleho miešania privedieme k varu.
Na miernom ohni a za stáleho miešania varíme 5-7 minút.
Ak sa nám zdá kaša hustá, môžeme priliať MLIEKO.
Na záver pridáme škoricu, osladíme a môžeme vmiešať hrozienka, kúsky datlí či sliviek.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Pšenové vločky.