Tieto orechy sú najviac kalorické zo všetkých, obsahujú však aj najviac zdraviu prospešných mononenasýtených tukov, ktoré priaznivo vplývajú na hladinu cholesterolu v krvi.
Tiež sú dobrým zdrojom mangánu, tiamínu a dôležitých antioxidantov - vitamínu E a selénu.
Obsah esenciálnych aminokyselín je porovnateľný s kešu, ale vyšší ako v mandliach.
Sú plodmi stromu Makadamia trojlistá, ktorá pochádza z dažďových pralesov Austrálie, kde boli orechy pokrmom pôvodných austrálskych domorodcov.
Dnes sa pestuje v Brazílii, na Novom Zélande, Kostarike a Havaji. Strom dostal názov po škótskom vedcovi Johnovi Macadamovi, ktorý ho začal cielene pestovať.
Olej z makadamových orechov je zázrakom pre telo, pokožku aj vlasy. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva na pleti mastný film, nezaťažuje vlasy. Po jeho použití bude pleť aj vlasy hydratované a vyživené. Najlepšie je naniesť olej na vlasy večer a cez noc nechať pôsobiť.
Orechy sa jedia samostatne, alebo ich môžeme pridať do šalátu, jogurtov, ovsených vločiek a koláčov.
Mlieko z makadamových orechov
ORECHY cez noc namočíme, na druhý deň vodu zlejeme, ORECHY prepláchneme.
Na 1 diel ORECHOV pridáme 6 dielov vody a rozmixujeme.
Môžeme pridať štipku soli, med.
Precedíme cez sitko alebo husté plátno.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
BIO MAKADAMOVÉ orechy RAW.