Ryža dlhozrnná natural BIO

Natural long grain rice BIO
Ryža dlhozrnná natural BIO
Skladom
100g0,49 EUR
1kg4,90 EUR

Popis

Ryža natural je veľmi dobre stráviteľná, prirodzene bezlepková a vhodná pre ľudí s celiakiou, či intolerianciami. Má nízky glykemický index.

Viac o produkte

Ryža natural alebo aj celozrnná (pololúpaná) sa získava čiastočným lúpaním ryžového zrna.
Počas tohto procesu sa odstráni zo surovej ryže vrchný obal, ktorý chráni zrno. Je teda čiastočne obalená tenkou šupkou.
Ryža natural nie je leštená, ani brúsená. Na rozdiel od klasickej bielej ryže neobsahuje len škrob, ale aj podstatnú časť šupky a klíčku, ktoré obsahujú všetky dôležité živiny.

V porovnaní s bielou ryžou má vyššiu biologickú hodnotu a viac vlákniny.
Obsahuje minerály – mangán a selén, ktoré chránia bunky pred voľnými radikálmi, horčík a meď a tiež vitamíny skupiny B a E. Má protizápalové účinky. Beta-glukány v natural ryži podporujú imunitu.
Pri kúpe ryže natural uprednostňujte ryžu z ekologického poľnohospodárstva, pretože vonkajší obal ryže môže obsahovať pesticídy.

Ryža siata je bylina z rodu ryža, pôvodom z tropickej a subtropickej juhovýchodnej Ázie.
Existujú dva základné druhy ryže, čo sa týka tvaru: dlhozrnné (obsahujú menej škrobu a po uvarení sa nelepia) a krátkozrnné ryže (obsahujú viac škrobu, po uvarení sa lepia a sú vhodné najmä na rizoto, dezerty a sushi).
Podľa spôsobu pestovania rozlišujeme ryže na horské a nížinné. Horské odrody pestované na terasovitých políčkach sú menej náročné na pestovanie, výnosy sú nižšie, ale ryža je chutnejšia. Nížinné odrody poskytujú vyššiu úrodu, ale sú náročnejšie na pestovanie.

Príprava / Použitie

Ryžu natural prepláchneme a zalejeme trojnásobným množstvom vody.
Privedieme do varu, zmiernime plameň a varíme 30 až 40 minút, podľa potreby.

Natural ryža je skvelá náhrada bielej ryže.

Recept


Celozrnná ryža s hráškom a koriandrom

Potrebujeme: 1 PL olivového oleja, 1 ČL feniklu, 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno, 1 šálka ryže natural, 1 šálka mrazeného zeleného hrachu, posekaná vňať koriandru, soľ, prípadne korenie.

Príprava: Na olivovom oleji opražíme cibuľku spolu so zrnkami feniklu (cca 4 minúty), pridáme ryžu, premiešame a opekáme spolu ďalšiu minútu.
Prilejeme 2 šálky vody, necháme zovrieť, prikryjeme a na miernom ohni varíme, kým celá tekutina nevsiakne.
Vmiešame rozmrazený hrach a vňať koriandru, ochutíme soľou, korením.

Zloženie

BIO Ryža dlhozrnná natural lúpaná.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Pakistan

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 510 kJ / 356 kcal
AB Tuky (g)2.5
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.4
AD Sacharidy (g)75
AF z toho cukry (g)0.4
AG Bielkoviny (g)9.7
AI Soľ (g)< 0,01
PLU 4063

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
4,08 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies