Ryžu natural prepláchneme a zalejeme trojnásobným množstvom vody.
Privedieme do varu, zmiernime plameň a varíme 30 až 40 minút, podľa potreby.
Natural ryža je skvelá náhrada bielej ryže.
Celozrnná ryža s hráškom a koriandrom
Potrebujeme: 1 PL olivového oleja, 1 ČL feniklu, 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno, 1 šálka ryže natural, 1 šálka mrazeného zeleného hrachu, posekaná vňať koriandru, soľ, prípadne korenie.
Príprava: Na olivovom oleji opražíme cibuľku spolu so zrnkami feniklu (cca 4 minúty), pridáme ryžu, premiešame a opekáme spolu ďalšiu minútu.
Prilejeme 2 šálky vody, necháme zovrieť, prikryjeme a na miernom ohni varíme, kým celá tekutina nevsiakne.
Vmiešame rozmrazený hrach a vňať koriandru, ochutíme soľou, korením.
BIO Ryža dlhozrnná natural lúpaná.