Výnimočnosť tejto ryže spočíva v tom, že zrná ryže sa pred samotným lúpaním namáčajú a špeciálne naparia.
Pri procese pôsobenia vysokotlakovej pary sa živiny presunú zo šupiek priamo do zrna ryže. Vďaka tejto procedúre zrná aj po vylúpaní obsahujú živiny porovnateľné s nelúpanou ryžou, ale ryža sa rýchlejšie uvarí, nerozvarí sa a nelepí sa.
Jej farba je kvôli parnej úprave zľahka žltkastá. Po uvarení sa však zmení späť na bielu.
Ryžu prepláchnite a varte 20-25 minút v pomere 1 diel ryže na 2 diely vody. Podľa potreby dosoľte.
Vhodná hlavne ako príloha k zeleninovým a mäsovým jedlám, ku kari a jedlám ázijskej kuchyne alebo ako súčasť šalátov, ktorým dodá zaujímavú chuť, textúru i pridanú výživnú hodnotu.
Ryža parboiled dlhozrnná lúpaná*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva