Je prirodzene bezlepková, pestuje sa najmä v Thajsku a Kambodži.
Natural ryža nebola zbavená cennej vrchnej šupky ani klíčkov, je teda pololúpaná.
Tvorí dôležitú súčasť makrobiotickej stravy a zdravej kuchyne, nakoľko si uchováva všetky dôležité živiny a prospešné látky.
Ryžu prepláchnite a varte v dvojnásobnom množstve vody 30-35 minút.
Pred varením odporúčame namočiť do vody na cca 2 hodiny.
Žltá jazmínová ryža
2 PL masla alebo ghi rozpustite, pridajte 2 strúčiky najemno nakrájaného cesnaku, 1/4 ČL rímskej rasce, 1 ČL kurkumy, štipku škorice.
Za stáleho miešania opražte 1-2 minúty, pridajte 3 šálky jazmínovej ryže natural a pražte ďalšie 2 minúty.
Pridajte 4 šálky zeleninového alebo hydinového vývaru, 1 bobkový list, premiešajte a prikryté varte 20 minút.
Následne nechajte prikrytú ryžu postáť 10 minút.
Posypte bylinkami a môžete podávať ako prílohu alebo základ pre "Golden Rice Bowl"
BIO Ryža jazmínová natural.