Ryža guľatozrnná natural BIO

Natural Round grain rice BIO
Ryža guľatozrnná natural BIO
Skladom
100g0,49 EUR
1kg4,90 EUR

Popis

Ryža siata je bylina z rodu ryža, pôvodom z tropickej a subtropickej juhovýchodnej Ázie. Existujú dva základné druhy ryže, čo sa týka tvaru: dlhozrnné (obsahujú menej škrobu a po uvarení sa nelepia) a krátkozrnné ryže (obsahujú viac škrobu, po uvarení sa

Príprava / Použitie

Natural ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným množstvom vody a varíme do zmäknutia cca 30-40 minút. Používame ju ako prílohu namiesto klasickej ryže. Je vhodná na prípravu rizota, ryžového nákypu a mliečnej ryže.

Recept

Rizoto s hlivou
Potrebujeme 300 g ryže natural guľatozrnnej v bio kvalite, 600 g hlivy ustricovej, 1 šálku mrazenej zeleniny (kukurica, mrkva, hrášok), 1 cibuľu, trochu mletej červenej papriky, soľ a korenie, tvrdý syr. Umytú a očistenú hlivu pokrájame na menšie kúsky. Na zohriatom oleji opečieme do sklovita na drobno pokrájanú cibuľku, pridáme hlivu a orestujeme. Potom osolíme, pridáme korenie a červenú papriku. Podusíme a pridáme prepláchnutú zeleninu. Pridáme trochu vývaru, ak nemáme, tak teplú vodu. Prikryjeme a dusíme. Opláchnutú ryžu predvaríme na 25 minút, precedíme a pridáme do zmesi. Na slabom ohni necháme ešte chvíľu podusiť, kým bude ryža akurát a pridáme syr. Premiešame a podávame.

Zloženie

BIO ryža guľatozrnná natural (nebrúsená, neleštená)

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Taliansko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 549 kJ / 370 kcal
AB Tuky (g)2.9
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.6
AD Sacharidy (g)77
AF z toho cukry (g)0.9
AG Bielkoviny (g)7.9
AH Vláknina (g)3.5
AI Soľ (g)0.02
PLU 4061

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
4,08 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies