Hodí sa do šalátov, polievok, na prípravu placiek či karbonátok.
Fazuľa Adzuki je dobrým zdrojom bielkovín, vlákniny uhlohydrátov a kyseliny listovej.
Obsahuje dôležité minerály ako mangán, horčík, meď, fosfor a tiež vitamíny B 6, tiamín, riboflavín.
Štúdie ukazujú, že Adzuki obsahuje až 29 rôznych antioxidantov, čím sa radí k potravinám najbohatším na tieto zložky.
Adzuki, ako aj ďalšie strukoviny, podporuje zdravé trávenie, znižuje vstrebávanie cholesterolu a pomáha udržiavať nízku hladinu cukru v krvi.
Adzuki je vynikajúca aj na čistenie pleti. Prášok z fazule môžeme použiť napríklad s aloe gélom, aby sme vytvorili výživnú masku.
Fazuľu prepláchneme a namočíme na 8 hodín.
Následne vodu zlejeme, doplníme čerstvú a varíme 45 min až 1 hodinu.
Fašírky z Adzuki
1 šálku uvarených Adzuki fazúľ rozdrvíme vidličkou alebo rozmixujeme.
Pridáme 2 lyžice SÓJOVEJ omáčky, majorán, drvenú rascu, prípadne iné korenie a 2 strúčky pretlačeného cesnaku.
Môžeme tiež pridať najemno nastrúhanú mrkvu či inú zeleninu a VAJCE.
Vmiešame jemné OVSENÉ vločky, ale len toľko aby sa hmota dala tvarovať a vytvarujeme fašírky.
Hodia sa k zemiakovej kaši, alebo do hamburgerov.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Fazuľa Adzuki.