Jačmenné krúpy

BIO Pearled barley
Jačmenné krúpy
Skladom
100g0,19 EUR
1kg1,90 EUR

Popis

Jačmeň je spolu s pšenicou najstaršia kultúrne pestovaná plodina. V dnešnej dobe sa využíva na kŕmne účely, pestuje sa ako potravinárska obilnina a využíva na výrobu múky, jačmenných krúpov a kávovín. Najkvalitnejšia časť produkcie jačmeňa jarného slúži n

Viac o produkte

Lekári odporúčajú konzumovať krúpy najmä ráno, pretože vtedy stabilizujú hladinu cukru v krvi, a to ešte viac ako ovsené vločky.

Príprava / Použitie

Krúpy premyjeme, zalejeme vodou a dáme variť. Keď voda vrie, znížime plameň a pomaly varíme 20 - 25 minút ako klasickú ryžu. Necháme pár minút odstáť pod pokrievkou. Ak chceme pripraviť kašu, varíme až hodinu. Namočením cez noc dobu varenia skrátime.

Jačmenné krúpy môžeme použiť na slano aj na sladko. Všade tam, kde by sme použili inú prílohu, do polievok na zahustenie, na známe krúpoto, do šalátov, fašírok a placiek, trochu rozvarené poslúžia do pomazánky. Môžeme z nich pripraviť raňajkovú kašu alebo nákyp.

Recept

Jačmenné krúpy s bryndzou
Uvaríme jačmenné krúpy, vodu zlejeme a pridáme bryndzu. Ak je príliš hustá, môžeme rozriediť vodou, v ktorej sme varili krúpy. Posypeme nasekanou pažítkou. Môžeme pridať opražené údené tofu alebo tempeh.

Zloženie

JAČMENNÉ krúpy

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 480 kJ / 350 kcal
Tuky (g)2.8
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.5
Sacharidy (g)68
z toho cukry (g)0.7
Bielkoviny (g)9.2
Vláknina (g)7.4
Soľ (g)0
PLU 4068

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
1,58 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies