Ovos nahý BIO

Naked oat BIO
Ovos nahý BIO
Skladom
100g0,37 EUR
1kg3,70 EUR

Popis

Ovos je veľmi dobrým zdrojom škrobov, vlákniny, bielkovín, vitamínov, minerálov a antioxidantov. Je prirodzene bezlepkový a rýchlo zasýti.

Viac o produkte

Ovos je obilnina pôvodom z východnej Európy a strednej Ázie. Patrí medzi najmladšie obilniny.
Je vhodná na ľudskú konzumáciu, no využíva sa najmä ako krmivo.
Ľahko ho rozpoznáme, jeho zrná nie sú uložené v klasoch, ale visia zo stebla v metlinách.

Obsah bielkovín je vyšší ako u iných obilnín.
Rozpustná vláknina beta glukán má pozitívne účinky na zdravie, stabilizuje hladinu cukru v krvi a pomáha znižovať hladinu cholesterolu.
Z minerálov obsahuje hlavne mangán, fosfor, železo, meď, selén a horčík, z vitamínov vitamíny skupiny B.

Ovos je síce bezlepkový, avšak pri spracovaní môže byť kontaminovaný inou lepkovou obilninou, čo môže u citlivých jedincov vyvolať reakciu.

Príprava / Použitie

Pred tepelnou úpravou zrno prepláchneme a namočíme cez noc.
Na 1 diel ovsa pridáme 2 diely vody.
Nasledujúci deň varíme v tej istej vode 60 až 90 minút.

 

Recept


Ovsená kaša


Potrebujeme: 50 g OVSA nahého, 200 ml vody alebo MLIEKA. Použiť môžeme aj rastlinné. 
Príprava: OVOS cez noc namočíme a v tej istej tekutine pomaly varíme 1 hodinu.
Ochutíme medom a škoricou.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

BIO OVOS nahý.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česká republika

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 627 kJ / 389 kcal
AB Tuky (g)6.9
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)1.2
AD Sacharidy (g)66.3
AF z toho cukry (g)1.2
AG Bielkoviny (g)16.9
AH Vláknina (g)10.6
AI Soľ (g)0.005
PLU 4019

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
3,08 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies