Pšeno BIO

Millet BIO
Pšeno BIO
Skladom
100g0,49 EUR
1kg4,90 EUR

Popis

Pšeno patrí k najstarším kultúrnym plodinám. Bolo obľúbenou potravinou našich slovanských predkov. Pochádza pravdepodobne z Afriky, odkiaľ sa rozšírilo do Ázie a Indie a odtiaľ postupne do Európy. Vzniká lúpaním zrna prosa. Pšeno neobsahuje lepok, je ľ

Viac o produkte

Na mnohých moravských svadbách ešte aj dnes podávajú pšenovú kašu podľa starodávneho zvyku ako záverečné jedlo na svadobnej hostine, aby mali novomanželia vždy dosť peňazí.

Príprava / Použitie

Pred prípravou pšeno trikrát prepláchneme. Môžeme namočiť cez noc. Varíme vo vode 15 - 20 minút v pomere 1 šálka pšena a 2 šálky vody. Ak chceme pripraviť kašu, zalejeme väčším množstvom vody a môžeme variť aj 1 - 2 hodiny, čím zvýšime energetickú hodnotu pokrmu.

V kuchyni má široké využitie. Podávame ako prílohu k jedlám, do polievok, placiek, šalátov, nátierok, omáčok, do kaše či dezertov a koláčov. Uvarením v mlieku alebo v ovocnej šťave pripravíme kašu, ktorú môžeme dochutiť pridaním ovocia, kokosu, vanilky či škorice.

Recept

Pšenové veľké halušky
Uvarené pšeno necháme vychladnúť, uvaríme maslovú tekvicu a rozmixujeme ju so pšenom. Pridáme cca lyžicu ryžovej múky, soľ a na čajovej lyžičke tvarujeme halušky, ktoré hádžeme rovno do vriacej vody, v ktorej sa varila tekvica. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme, necháme trochu vychladnúť a môžeme dať na panvicu s rozpusteným maslom a petržlenovou vňaťou, alebo medvedím cesnakom.

Zloženie

BIO Pšeno

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Ukrajina

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 457 kJ / 348 kcal
Tuky (g)4.2
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.7
Sacharidy (g)71.6
z toho cukry (g)0
Bielkoviny (g)10.5
Soľ (g)0.005
PLU 4205

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
4,08 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies