Špalda BIO

Spelt grains BIO
Špalda BIO
Skladom
100g0,29 EUR
1kg2,90 EUR

Popis

Špalda je prastará obilnina, pestovaná na území Európy už pred 8 000 rokmi. Bola hlavnou obilninou západogermánskych kmeňov. Neskôr bola špalda z pestovania vytlačená pšenicou kvôli nižším výnosom. Má dlhšie steblo a tým aj vyššiu poliehavosť. Zrno zos

Príprava / Použitie

Špaldu namočíme cez noc do vody, varíme v čistej vode v pomere 1 diel špaldy a 1,5 diela vody cca 30 minút. Pridáva sa do kaše, rizota, či ako príloha.

Špaldové zrno môžeme použiť na prípravu raňajkovej kaše, rizota (špaldota), či ako prílohu. Špalda sa používa najmä ako múka na pečenie chleba, pečiva, koláčov, tiež na prípravu cestovín, pizze, halušiek alebo palaciniek.

Recept

Bio špaldové rizoto
Vopred namočenú špaldu varíme vo vode do zmäknutia. Na panvicu pridáme olej, nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú väčšiu cuketu a ružičky brokolice. Za stáleho miešania restujeme 5 minút, pridáme bylinky a posolíme. Zmiešame s uvarenou špaldou a zalejeme trochou zeleninového vývaru. Keď sa voda odparí, pridáme trochu masla, za hrsť čerstvého špenátu a chvíľu miešame. Podávame s cherry paradajkami a posypeme bylinkami.

Zloženie

BIO ŠPALDOVÁ PŠENICA

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Slovensko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 407 kJ / 333 kcal
Tuky (g)2.86
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.4
Sacharidy (g)68.03
z toho cukry (g)18.5
Bielkoviny (g)13.48
Vláknina (g)9.36
Soľ (g)< 0,0025
PLU 4028

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Slovenské
Skladom
2,42 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies