Pukancová kukurica Popcorn

Popping corn
Pukancová kukurica Popcorn
Nie je skladom
100g0,19 EUR
1kg1,90 EUR
Nie je skladom

Popis

Kukurica je významná obilnina. Predpokladá sa, že jej cielená kultivácia začala niekedy medzi rokmi 4 000 a 3000 pred Kristom na území strednej Ameriky. V priebehu tisícročí sa šírila predovšetkým na americkom svetadieli. Do Európy ju priviezli Španieli,

Viac o produkte

Rozlišujeme 5 typov kukurice. Pukancová je pôvodný domestikovaný variant, tvorí cca 1% pestovanej rozlohy. Tvrdá alebo obyčajná je podobná pukancovej kukurici, no má väčšie zrno. Tvorí asi 14% rozlohy. Škrobnatá kukurica sa používa na múku. Má mäkké škrobové jadro a ľahko sa melie. Je to najbežnejšia kukurica pre priamu ľudskú spotrebu. Tvorí asi 12% rozlohy. Konský zub, najrozšírenejší typ kukurice, predstavuje cca 73% svetovej produkcie. Používa sa prevažne ako krmivo pre dobytok, v priemysle na výrobu škrobu, alkoholu a oleja Cukrová má najmenší podiel škrobu. Predstavuje zanedbateľnú časť produkcie čo sa týka rozlohy, ale predáva sa za veľmi vysokú cenu ako zelenina na vyspelých trhoch.

Na Slovensku sa z kukuričného šúpolia vyrábajú  bábiky.

Príprava / Použitie

Tento typ kukurice je vhodný  predovšetkým na výrobu pukancov.

Na panvicu dáme malé množstvo oleja, pridáme kukuricu, prikryjeme pokrievkou a pražíme na miernom ohni približne 15 minút. Vypneme ju keď prestane pukať.

Zloženie

100% Kukurica. Vyrobené v závode spracovávajúcom OBILNINY, ORECHY, SÓJU, SEZAM, ARAŠIDY, SUŠENÉ MLIEKO.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Maďarsko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 396 kJ / 333 kcal
AB Tuky (g)3.9
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
AD Sacharidy (g)72.2
AF z toho cukry (g)0
AG Bielkoviny (g)9.1
AI Soľ (g)0
PLU 4030

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Nie je skladom
1,58 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies