Šupka sa z mandlí odstraňuje blanšírovaním.
Blanšírovanie je tepelná úprava, pri ktorej sa orechy ponoria na veľmi krátku dobu do vriacej vody a následne do vody studenej.
Pred použitím je dobré mandle namočiť na 8 hodín do vody, budú výživnejšie a lepšie stráviteľné.
Tarta de Santiago
Na cesto zmiešame 200 g ŠPALDOVEJ hladkej MÚKY, 75 g trstinového práškového cukru, 100 g MASLA a 1 VAJCE.
Necháme v chladničke 1/2 hodinu odpočívať.
Náplň: Vyšľaháme 4 VAJCIA s 250 g prírodného trstinového cukru, pridáme nastrúhanú kôru z 1 citrónu a 250 g mletých blanšírovaných MANDLÍ.
Z cesta vyvaľkáme okrúhly plát a dáme do formy na pečenie, nanesieme náplň a pečieme pri 180 stupňoch cca 30 minút.
Necháme vychladnúť vo forme. Môžeme posypať práškovým cukrom.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.