Ryža červená BIO

Red rice BIO
Ryža červená BIO
Skladom
100g0,75 EUR
1kg7,50 EUR

Popis

Červená ryža je druh nelúpanej, celozrnnej ryže, ktorá sa pôvodne pestovala v Thajsku. Dnes sa pestuje v oblasti Himalájí, južnom Tibete, Butháne, južnej Indii a urodí sa už aj v Európe - pestuje sa v Taliansku a Francúzsku. Tento druh ryže je charakteris

Príprava / Použitie

Ryžu je vhodné pred prípravou namočiť na 3 hodiny alebo celú noc. Ak ryžu vopred namočíme, pomer vody a ryže je 2:1 a doba varenia sa skráti. Ryžu pred varením prepláchneme, privedieme do varu, teplotu znížime, zakryjeme a varíme kým ryža nebude jemná a väčšina tekutiny sa nevstrebe. Odstránime z tepla a necháme ju minimálne 5 minúť odpočívať. Varením sa zvýrazní jej farba, preto je dobrým doplnkom do šalátov, rizota, ale hodí sa aj ako príloha.

Recept

Sekihan – tradičné japonské jedlo
Potrebujeme 500 g červenej ryže, 100 g fazúľ adzuki a 1 lyžicu cukru. Červenú ryžu namočíme na 1 hodinu do studenej vody. Fazule uvaríme vo vode do mäkka, vodu zlejeme a necháme uschnúť. Potom ich zasypeme cukrom, zmes potrepeme, aby sa fazule v cukre dobre obalili a dáme ich na uvarenú ryžu a posypeme sezamom.

Zloženie

BIO ryža červená nelúpaná. Môže obsahovať stopové množstvo LEPKU

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Kambodža

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 528 kJ / 360 kcal
Tuky (g)2.5
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.3
Sacharidy (g)75
z toho cukry (g)0.1
Bielkoviny (g)7.4
Vláknina (g)2.7
Soľ (g)0.02
PLU 4059

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
6,25 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies