Hodí sa na prípravu polievok a prívarkov.
Fazuľa aj napriek vysokému obsahu bielkovín nie je kompletným zdrojom proteínov potrebných pre náš organizmus.
Pre ich zabezpečenie je vhodné kombinovať ju s ryžou, šošovicou, kukuricou alebo semiačkami.
V kombinácii s celozrnnými zrnami, ako je hnedá ryža, poskytuje prakticky beztukové, vysoko kvalitné proteíny, ktoré sú výbornou náhradou mäsa.
Pochádza z teplých oblastí Južnej a Strednej Ameriky.
Existuje viac ako 600 kultivarov, plody sa líšia vo veľkosti, farbe a tvare.
V zložení sú rozdiely len minimálne.
Fazuľu je potrebné namočiť na 8 - 12 hodín, následne scediť a pridať čerstú vodu.
Varíme približne 1 hodinu do zmäknutia.
Fazuľový koláč
Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
V malej miske zmiešame 6 lyžíc práškového kakaa, 1 lyžičku sódy bikarbóny a škorice a štipku soli.
Vo veľkej miske mixérom vymiešame 3 VAJCIA, 6 lyžíc kokosového oleja a 1 hrnček kokosového cukru do nadýchanej zmesi.
Potom pridáme 2 hrnčeky uvarenej fazule, 3 banány a mixujeme do hladka.
Pridáme sypkú kakaovú zmes a poriadne vmiešame vareškou.
Dáme piecť na 40 minút.
Keď je koláč hotový, môžeme ho poliať čokoládou a vrch ozdobiť ovocím.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Fazuľa strakatá malá.