Fazuľa strakatá malá

Borlotti beans
Skladom
100g0,49 EUR
1kg4,90 EUR

Popis

Fazuľa je dobrým zdrojom bielkovín, škrobov a vlákniny. Obsahuje vitamíny, minerály, má nízky glykemický index.

Viac o produkte

Hodí sa na prípravu polievok a prívarkov.

Fazuľa aj napriek vysokému obsahu bielkovín nie je kompletným zdrojom proteínov potrebných pre náš organizmus.
Pre ich zabezpečenie je vhodné kombinovať ju s ryžou, šošovicou, kukuricou alebo semiačkami.
V kombinácii s celozrnnými zrnami, ako je hnedá ryža, poskytuje prakticky beztukové, vysoko kvalitné proteíny, ktoré sú výbornou náhradou mäsa.

Pochádza z teplých oblastí Južnej a Strednej Ameriky.
Existuje viac ako 600 kultivarov, plody sa líšia vo veľkosti, farbe a tvare.
V zložení sú rozdiely len minimálne.

Príprava / Použitie

Fazuľu je potrebné namočiť na 8 - 12 hodín, následne scediť a pridať čerstú vodu.
Varíme približne 1 hodinu do zmäknutia.

Recept


Fazuľový koláč


Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
V malej miske zmiešame 6 lyžíc práškového kakaa, 1 lyžičku sódy bikarbóny a škorice a štipku soli.
Vo veľkej miske mixérom vymiešame 3 VAJCIA, 6 lyžíc kokosového oleja a 1 hrnček kokosového cukru do nadýchanej zmesi.
Potom pridáme 2 hrnčeky uvarenej fazule, 3 banány a mixujeme do hladka.
Pridáme sypkú kakaovú zmes a poriadne vmiešame vareškou.
Dáme piecť na 40 minút.

Keď je koláč hotový, môžeme ho poliať čokoládou a vrch ozdobiť ovocím.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Zloženie

Fazuľa strakatá malá.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Ukrajina

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 427 kJ / 341 kcal
AB Tuky (g)1.1
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.1
AD Sacharidy (g)62
AF z toho cukry (g)0
AG Bielkoviny (g)22
AH Vláknina (g)15
AI Soľ (g)0.04
PLU 4018

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
4,08 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies