Hygiena pri zberaní čajov je veľmi prísna - zberači nesmú fajčiť, používať voňavky a musia pracovať v rukaviciach.
Po zbere sa zelený čaj jemne usuší. listy sa potom pražia, vďaka čomu majú jemnú dymovú arómu.
Zvinovanie do úhľadných perličiek býva často vykonávané ručne.
Pevné skrútené guľôčky však vydržia dlhšie ako iné zelené čaje.
Zelený čaj prispieva k dlhovekosti, zdraviu a dobrej nálade.
Gunpowder môžete piť aj ako ľadový čaj. Výborne vás osvieži a dodá energiu.
Do čajovej kanvičky s objemom cca 200 – 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička predhriala a následne vylejeme.
Do kanvičky nasypeme 5-7 g čaju.
Čaj v kanvičke zalejeme vodou horúcou 70-80°C
a necháme lúhovať 1-2 minúty.
Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový. Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.
Klasický čínsky zelený nefermentovaný čaj.