Čaje, ktoré sa pijú predovšetkým v zime a počas chladnejšej jesene, by mali prehriať a posilniť organizmus.
Tento čas je náročným obdobím, keď krátky deň, nedostatok čerstvej stravy bohatej na vitamíny a chladné, často sa meniace počasie, skúša odolnosť a obranyschopnosť organizmu. Zostať celé toto obdobie zdravými a účinne predchádzať chrípke a prechladnutiam môžeme aj vďaka správnemu výberu čajov.
Do čajovej kanvičky s objemom cca 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička predhriala a následne vylejeme.
Do kanvičky nasypeme 5-7 g čaju.
Čaj v kanvičke zalejeme vodou horúcou 95 - 100°C
a necháme lúhovať 5-10 minút.
Odporúčame čaj piť raz denne dopoludnia, ale je príjemné piť tento čaj aj na večer, pretože neobsahuje teín a dobre sa po ňom zaspáva.
Posvätná bazalka Tulsi, zelený rooibos, zázvor, škorica, železník, kvety harmančeka, levanduľa, lupene ruží, prírodná vôňa.