Do čajovej kanvičky s objemom cca 250 ml nalejeme horúcu vodu, aby sa kanvička predhriala a následne vylejeme.
Do kanvičky nasypeme 5 g čaju (1 čajová lyžička).
Čaj v kanvičke zalejeme vodou horúcou 95 - 100°C
a necháme lúhovať 5-8 minút.
Odporúčame čaj piť raz denne dopoludnia, ale je príjemné piť tento čaj aj na večer.
Čaj rooibos si môžeme pripraviť niekoľkými spôsobmi. Výborný je horúci pripravený klasickým spôsobom. Pije sa však aj ako studený nápoj, pretože na rozdiel od zeleného čaju sa schladením ani dlhším státím jeho kvalita nemení. Je výborné vziať si ho na túry do hôr alebo pre deti do školy.
Rooibos (Aspalathus linearis), zázvor 18%, kokosové lupienky v cukre 15%, škorica, MANDLE, jabĺčka, kardamóm, čierne korenie, vôňa.