Pokiaľ sladíte cukrom, pridajte ho po odstavení z variča, ak medom, počkajte a pridajte ho až nakoniec, aby vysoká teplota med neznehodnotila.
Vychutnajte si nápoj z korenistej zmesi samostatne, alebo pridajte čierny čaj a pripravíte si obľúbený Masala Chai.
V originálnej receptúre nesmie chýbať mlieko a cukor či med.
1 PL korenia Yogi Masala povaríme 5 minút v 1 L vody.
Pridáme 3 dcl mlieka a necháme prevrieť.
Precedíme a môžeme dosladiť.
Pridaním k čiernemu čaju vznikne povzbudzujúci korenistý nápoj.
Originálna ajurvédska receptúra na Masala Chai
Zmes korenín necháme 5 minút povariť,
následne pridáme 2 ČL silného čierneho čaju na 1/2 L vody (ideálne z oblasti Ásám, Nepál),
krátko povaríme, prilejeme 1/4 až 1/2 L mlieka (podľa chuti) a privedieme k varu.
Odstavíme a osladíme.
Škorica BIO, zázvor BIO, klinčeky BIO, čierne korenie BIO, kardamom BIO.