Strukoviny sú dôležitým zdrojom bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov.
Vďaka ich zloženiu a nízkemu glykemickému indexu sú významnou súčasťou racionálnej stravy.
Hŕstku prepláchneme a vopred namočíme minimálne na 4 hodiny.
Vodu zlejeme, opäť prepláchneme a varíme v čistej vode (cca 1/2 l vody na 250 g hŕstky) približne 60 minút do požadovanej konzistencie.
Podľa chuti dosolíme až pred dovarením.
Strukovinové polievky je najlepšie uvariť aspoň deň pred plánovanou konzumáciou, pretože lepšie chutia odstáte.
Hŕstková polievka
Hŕstku cez noc namočíme do vody.
Pred varením si strukoviny prepláchneme a vodu zlejeme.
Varíme v odkrytom hrnci za občasného miešania 1 hodinu.
Následne pridáme koreňovú zeleninu a ZELEROVÚ vňať.
Na záver pridáme soľ, korenie, červenú papriku, prelisovaný cesnak.
Vďaka červenej šošovici nie je nutné pridávať do polievky zápražku.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Hrach zelený polený, hrach žltý polený, šošovica, šošovica veľkozrnná, šošovica červená, JAČMENNÉ krúpy, fazuľa Mungo, fazuľa Adzuki, fazuľa biela malá.