Mjanmarská ryža Paw San bola v roku 2011 ocenená ako najlepšia ryža na svetovej konferencii World Rice Conference.
Obsahuje vyššie množstvo amylázového škrobu, po uvarení sa jemne lepí.
Má nízky glykemický index, rovnako ako Basmati ryža, a tým je vhodná i pre diabetikov.
Má silnú vôňu podobnú Jazmínovej ryži.
Jazmínová ryža stratí svoju vôňu po 5-6 mesiacoch. Naproti tomu Paw San si zachováva svoju arómu až po dobu 2 rokov.
Vďaka svojej veľkosti a bohatej chuti je Paw san ryža skvelá nielen ako príloha, ale tiež ako súčasť šalátov alebo zeleninových jedál.
Ryžu prepláchnite vodou, vsypte do vriacej vody (v pomere 1:1).
Varte pod pokrievkou na miernom ohni 15-20 minút.
Ryža Paw San 100%.