Čajovníky sa zakryjú približne 1-2 týždne pred zberom púčikov.
Plachty neprepúšťajú približne 50% denného svetla, zatiaľ čo u slamených striech použitých u Gyokura sa hovorí až o 90%.
Výsledná kabusecha si uchováva čerstvosť Sencha a zároveň má sladký nádych Gyokura.
Sušenie čaju je veľmi pomalé a opatrné, aby nedošlo k fermentácii. Výsledkom sú tmavo zelené a krehké lístky v tvare tenkých ihličiek.
Zatieňovanie čajovníkov pred zberom je originálna japonská metóda, ktorá bola prvýkrát použitá na začiatku 17. storočia.
Čajovníky bolo nutné chrániť pred sopečným popolom, preto sa okolo nich naťahovali jemné siete či plachty.
Zaprášené lístky sa totiž museli po zbere omývať a ich kvalita tým bola narušená.
Čoskoro si však pestovatelia všimli, že zatienenie má veľký vplyv na spomalenie rastu púčikov.
Tie tak majú dostatok času zosilniť svoju chuť aj farbu. Preto sa technika zastrešenia rozmohla a začala sa využívať cielene pre tento účel.
5-7 g čaju zalejeme vodou horúcou 60-70 °C a necháme lúhovať 1-2 minúty.
Čaj je viacnálevový.
Teplé lístky zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti.
Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.
100% Zelený čaj Camelia sinensis, kultivar Yutaka Midori.