Sú vhodné na prípravu rôznych druhov šalátov i ako príloha.
Zloženie proteínov strukovín približuje k zloženiu proteínov živočíšneho pôvodu.
Sú zložené z plnohodnotných bielkovín, čo znamená, že obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny, čím sú vhodnou voľbou aj pre vegánov.
Cícer je bohatým zdrojom bielkovín, vlákniny a kyseliny listovej.
Obsahuje tiež minerály, najmä železo a fosfor, ďalej horčík, zinok a vitamín B6.
Vysoký obsah vlákniny udržuje zdravé trávenie, znižuje vstrebávanie cholesterolu a pomáha udržiavať nízku hladinu cukru v krvi.
Cestoviny varíme za občasného miešania v osolenej vode 10-15 minút.
Omáčka na cestoviny zo žltých paprík
Potrebujeme: 3 menšie žlté papriky, 1 strúčik cesnaku, 1 ČL pesta, 6 sušených paradajok (vopred namočených), za hrsť VLAŠSKÝCH ORECHOV (vopred namočených), PARMEZÁN, olivový olej, soľ, čierne korenie
Postup: Na oleji opečieme na kocky nakrájanú žltú papriku. Kúsky musia byť čo najmenšie, aby čo najrýchlejšie zmäkli.
K nim pridáme pretlačený cesnak a soľ. Keď sú papriky mäkšie, ale nie ešte úplne opečené, pridáme pesto, čierne korenie a sušené paradajky.
Ak by sa nám zdalo, že je tam málo šťavy, môžeme podliať vodou z cestovín (cca 1 naberačku).
Keď sú papriky mäkké, zmes je hotová.
Prelejeme ju do mixéra a rozmixujeme na jemnú omáčku, ktorú vylejeme k horúcim cestovinám so štipkou olivového oleja.
Navrch dáme VLAŠSKÉ ORECHY a PARMEZÁN.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Múka z BIO cíceru, voda.
Môže obsahovať stopové množstvo OBILNÍN a VAJEC.