Cestoviny sa vyrábajú z dvojzrnkovej múky čerstvo pomletej na kamennom mlyne. Mletím medzi mlynskými kameňmi sa múka neprehrieva a uchová si najviac živín.
Dvojzrnka je vývojovým predkom špaldy a modernej pšenice.
Vďaka genetickej odlišnosti a inému zloženiu lepku ju veľmi dobre tolerujú aj ľudia so senzitivitou na lepok bežnej pšenice či inými zdravotnými ťažkosťami ako sú napríklad syndróm priepustného čreva, chronické ekzémy, tráviace problémy – hnačka, kŕče, bolesti hlavy, chronické zápaly alebo chronické zahlienenie dýchacích ciest.
Zo všetkých obilnín je práve dvojzrnka výnimočná mimoriadne vysokým obsahom zinku. Pár krajíčkov dvojzrnkového chlebíka zabezpečí človeku dennú dávku zinku, ktorý sa v organizme neukladá a preto potrebujeme jeho denný prísun v potrave.
Cestoviny sú celozrnné. Pred mletím nie sú zbavené otrúb a klíčkov a preto obsahujú v porovnaní s bielou múkou viac vlákniny, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a minerálnych živín.
Prazrnko je pestované ekologicky bez agrochemikálií, herbicídov a pesticídov, ktoré zabíjajú prospešné baktérie v našom tele, spôsobujú zdravotné problémy, znehodnocujú pôdu a tým celý ekosystém.
V osolenej vriacej vode varíme za občasného miešania 4 minúty,
aby boli „al dente“.
Necháme ich ešte 1 minútu dôjsť, potom ich scedíme a ešte horúce, bez oplachovania vodou rozložíme na plech, aby sa nezlepili.
Získame tak chutné nerozpadávajúce sa cestoviny, vhodné aj na prípravu studených šalátov.
Dvojzrnková PŠENIČNÁ múka BIO celozrnná, voda.