Môžeme pripravovať na sladko i slano.
Podávame ako hlavné jedlo s omáčkami, alebo ako prílohu.
Výborne chutia posypané makom.
Cestoviny varíme za občasného miešania v osolenej vode 7 - 10 minút.
Vrkoče na kari omáčke
Rozohrejeme si olivový olej a pridáme 2 cibule, 4 ks cesnaku a zázvor (asi 5 cm).
Restujeme pár minút, kým cibuľka nebude priesvitná.
Potom pridáme kari zmes (v mažiari rozdrvíme 2 čl kurkumy, 1 čl sladkej papriky, 1 čl kardamónu, 1 čl drvenej rasce, 1 čl sumahu, štipku čierneho korenia, 10 zrniečok čiernej rasce).
Podlejeme troškou vody aby nám koreniny neprihoreli a varíme pár minút.
Následne pridáme paprikové pyré (rozmixovanú uvarenú červenú papriku) a kokosové mlieko (300 ml) a necháme zovrieť.
Na záver si v troche kokosového mlieka rozmiešame dohladka ryžovú múku, aby sme omáčku zahustili.
Omáčku vylejeme na uvarené zemiakové vrkoče.
PŠENIČNÁ múka (77%), zemiaková múka (20%) sušená VAJEČNÁ zmes (3%=31,2g/1kg múky), farbivo: kurkuma.