Linguine môžete podávať spolu s omáčkou alebo poliate olivovým olejom a posypané syrom.
Môžete ich tiež zapiecť alebo použiť ako prílohu.
Názov Linguine znamená v taliančine „jazýčky“.
Cestoviny varíme za občasného miešania v osolenej vode 9 minút.
Pri varení si zachovajú ideálnu štruktúru, nerozvaria a nelepia sa.
Linguine so šampiňónmi a šalviou
PŠENIČNÉ cestoviny uvaríme, scedíme a cca 1 šálku vody z cestovín si odložíme.
Na panvici roypustíme 25g MASLA, pridáme na plátky pokrájané huby a opekáme do zlatista, kým sa všetka voda neodparí.
Pridáme 1 strúčik pokrájaného cesnaku a štipku chili.
Opekáme 2-3 minúty.
Na záver pridáme za hrsť šalvie a spolu restujeme ešte minútu.
Pridáme uvarené PŠENIČNÉ linguine, šťavu z 1/2 citróna a 50g strúhaného PARMEZÁNU,
podľa potreby prilejme vodu z cestovín, aby vznikla omáčka.
Dobre premiešame a podávame posypané šalviou.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Múka z tvrdozrnnej PŠENICE (SEMOLINA), voda.