Sencha je spracovaná metódou hlbokého zaparenia, vďaka čomu má nálev mimoriadne sviežu zelenú farbu.
Záverečný krok spracovania jej dáva sladko maslové tóny, ktoré prechádzajú do tónov ľahko pečených gaštanov a orieškov.
Zelený čaj – nápoj bohov, čaj mladosti, čaj večného života. Takéto a ďalšie prívlastky si zaslúži zelený čaj kvôli obsiahnutému širokému spektru látok.
Tento zelený čaj je vhodný na odstránenie únavy a skleslosti.
Do kanvičky nasypeme 5-7 g čaju.
Čaj v kanvičke zalejeme vodou horúcou 60-70 °C
a necháme lúhovať 1-2 minúty.
Teplé lístky v kanvičke zalejeme ešte niekoľkokrát podľa chuti, čaj je viacnálevový.
Lúhovanie po druhom náleve po minúte predlžujeme.
BIO zelený japonský čaj.