Lyofilizované slivky sa konzumujú samostatne, alebo ich môžeme pridať do müsli, granoly, kaše a jogurtov.
Pre deti sú výborné ako náhrada za nezdravé sladkosti.
Slivky sú veľmi výživným ovocím, obsahujú sacharidy, množstvo minerálov, antioxidantov, vitamínov a vlákninu. Z minerálov sú význame zastúpené najmä draslík, horčík, meď a mangán, z vitamínov A, K, a vitamíny skupiny B.
Slivky obsahujú sorbitol, je to druh cukru s laxatívnymi účinkami.
Konzumácia sušených sliviek prispieva k zdraviu kostí, znižuje riziko výskytu osteopénie a osteoporózy, podporuje činnosť čriev a vylučovanie, pomáha regulovať hladinu cukru v krvi.
Skvele sa hodia do jogurtov, kaší, müsli, granoly, koktejlov, do pečenia alebo len tak na maškrtenie.
Ak ich namočíte na chvíľu do vody, získate ovocie, ktoré chutí takmer ako čerstvé.
Slivky lyofilizované (sušené mrazom).