Arménska Adžika

Adjika Georgian Spice Mixture
Arménska Adžika
Skladom
10g0,49 EUR
1kg49,00 EUR

Popis

Slovo "adžika" znamená "červená soľ". Zmes môže mať rôzne odtiene - červený, oranžový, hnedý a zelený, v závislosti od použitej papriky a odlišného množstva jednotlivých druhov korenia. Mierne pikantná, voňavá zmes pochádzajúca z Kaukazu (Gruzínsko), ktor

Príprava / Použitie

Drvený prášok je vhodný na dochutenie rýb, hydiny, baraniny i na ochutenie mletého mäsa alebo do polievok. Výborne sa hodí aj na prípravu jedla zo zeleniny, (na grilovanie patizónu, baklažánu) alebo na prípravu jedla zo strukovín či zemiakov. Ideálna je všade tam, kde používame paradajky a papriku.

Recept

Gruzínsky adžabsandal
Baklažán nakrájame na tenké plátky, osolíme a necháme 2hod odstáť. Potom ho sprudka opečieme na olivovom oleji. V hrubostennom hrnci na olivovom oleji pražíme 5-7min cibuľu (2ks) a nastrúhanú mrkvu (2ks). Následne pridáme na drobno nakrájanú nepikantnú papriku (3ks), cesnak nakrájaný na plátky (3ks), baklažán, 1-2 pol.lyž. adžiky, soľ, čierne korenie a 2 pol.lyž. vínneho octu. Pridáme navrch plátky z troch paradajok, a dáme zapiecť prikryté  do rúry na na 180°C na 30min. pokiaľ zelenina nezmäkne. Odklopíme, posypeme nadrobno nakrájanou fetou (100-150g) a zapečieme na pár minút aby sa vytvorila kôrka. Adžabsandal podávajte teplý a s chlebom.

Zloženie

Paprika, senovka grécka, koriander, cesnak, saturejka, majorán, bazalka, bobkový list, chilli.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

ČESKÁ REPUBLIKA
PLU 5179

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
40,83 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies