Údená španielska paprika je charakteristická intenzívnou sladkou dymovou chuťou a arómou. Zrelé červené papriky sa pred mletím údia v dyme z dubového dreva. Je dôležitou súčasťou tradičnej španielskej klobásy chorizo.
Viac o produkte
Z ostrova Haiti papriku priviezol Krištof Kolumbus do Španielska, odkiaľ sa dostala do celej Európy. V minulosti papriku pestovali hlavne mnísi v kláštoroch. Paprikové plody pomaly sušili nad ohňom z dubového dreva, potom boli sedemkrát zomleté. Takýto postup sa zachoval dodnes, vďaka čomu sa považuje za najkvalitnejšiu.
Údenú papriku preslávila španielska kuchyňa. Keď španielske kuchárky prestali variť na otvorených ohňoch, zistili, že ich omáčky, polievky i pečené mäso nechutí tak dobre. Dym totiž dodával ich pokrmom skvelú arómu, ktorá vymizla pri varení na sporáku alebo v túre. A práve údená paprika vrátila jedlu arómu ohňa a dymu. Neoceniteľná ingrediencia pre autentickú španielsku kuchyňu. Používame na pečené aj dusené mäso, opekané zemiaky a zeleninu, vajcia alebo ochutenie omáčok a nátierok. S obľubou sa používa na dochutenie vegánskych pokrmov.
Príprava / Použitie
Intenzívnu chuť a farebnosť plne rozvinie pri tepelnej úprave spolu s olejom. Pokiaľ je ale vystavená príliš vysokej teplote, ľahko zhnedne a zhorkne.
Zloženie
Paprika sladká údená na bukovom dreve.
Alergény
ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Krajina pôvodu
Slovensko
PLU 5107
Skladovanie
Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Distribútor
U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bez lepku
Vegan
Slovenské
Skladom
40,83 EURbez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.