Karí je obľúbená zmes mletého korenia a byliniek výraznej a jemne pikantnej chute.
Dodáva špecifickú chuť, hlavne jedlám indickej kuchyne.
Viac o produkte
Počas koloniálnej nadvlády Briti začali pojem karí používať pre korenie, ktoré sa na prípravu tohto pokrmu používa. Keď sa toto korenie dostalo do Európy, zostalo mu toto nesprávne označenie. V Indii a celej juhovýchodnej Ázii sa dodnes týmto pojmom rozumie iba pokrm, korenie sa označuje ako masálá a karí sa vyrába len pre export.
Karí korenie je základom indickej kuchyne. Používa sa najmä v strukovinových a ryžových pokrmoch, pridáva sa do zeleninových jedlách, omáčok, polievok či k mäsu. Využijete i pri výrobe zaváranín a džemov.
Zloženie
Kari (BIO rasca rímska, BIO kurkuma, BIO koriander, BIO HORČICA, BIO senovka grécka, BIO šalvia, BIO fenikel, BIO paprika sladká, morská soľ 4%, BIO tymián, BIO rozmarín, BIO bobkový list, BIO zázvor).
Alergény
ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Krajina pôvodu
Rakúsko
Nutričné hodnoty
AA Energia kJ/kcal1 410 kj / 338 kcal
AB Tuky (g)14
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)1.1
AD Sacharidy (g)24
AF z toho cukry (g)4.9
AG Bielkoviny (g)15
AI Soľ (g)3.9
PLU 5083
Skladovanie
Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Distribútor
U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
65,83 EURbez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.