Škorica cejlónska celá BIO

Cinnamon sticks
Škorica cejlónska celá BIO
Skladom
10g1,40 EUR
1kg140,0 EUR

Popis

Cejlónska škorica nazývaná tiež „pravá" pravdepodobne pochádza zo Srí Lanky, prípadne z východnej Indie.  Považuje za najkvalitnejšiu na svete. Botanický názov Cinnamomum zeylanicum je odvodený od hebrejského a arabského amomon, čo znamená rastlina voňavé

Viac o produkte

Vôňa škorice fascinovala už dávnych Egypťanov, ktorí poznali aj jej ďalšie účinky. Preto ju používali na výrobu prípravkov na balzamovanie tiel. Zaujímavé je, že používali oba druhy škorice – kôru cejlónskeho škoricovníka, i čínskeho. Škoricou mumifikovali svojich mŕtvych faraónov – a nielen kvôli krásnej vôni. Verili v jej ochranné sily.

Príprava / Použitie

Celá sa uplatňuje v kuchyni tropických krajín a tiež v Severnej Afrike. Ryža alebo kuskus varený s kúskom škorice, klinčeka a čili sú výborné k mäsitým pokrmom. Napr. marocké kurča so škoricou, mandľami a sušeným ovocím.

Využívaná je aj ako obľúbená prísada do piva a vareného vína. Výborná aj na prípravu horúcich nápojov alebo ovocných kompótov.

Zloženie

Škorica cejlónska (Škoricovník cejlónsky)

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Indonézia
PLU 5113

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
116,7 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies