Škoricové tyčinky:
Potrebujeme: Lístkové cesto (obsahuje ALERGÉNY), 1 hrnček roztopeného MASLA, trocha vanilky, 1 hrnčeka cukru a 2 malé lyžičky mletej cejlónskej škorice.
Príprava: Rúru predhrejeme na 200°C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Vyvaľkané lístkové cesto rozprestrieme a narežeme na 20 približne rovnako veľkých pásikov.
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút.
V miske zmiešame mletú škoricu s cukrom a vanilkou.
Upečené tyčinky najskôr namočíme v roztopenom MASLE a následne obalíme v cukrovo-škoricovej zmesi.
Môžeme podávať samostatne alebo s roztopenou čokoládou (obsahuje ALERGÉNY).
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
BIO Škorica cejlónska (Cinnamon zeylanicum - verum).