Botanický názov Cinnamomum zeylanicum je odvodený od hebrejského a arabského amomon, čo znamená rastlina voňavého korenia.
Vôňa škorice fascinovala už dávnych Egypťanov, ktorí ju používal na výrobu prípravkov na balzamovanie tiel.
Používali oba druhy škorice, cejlónsku i čínsku..
Škoricou používali kvôli krásnej vôni, ale hlavne verili v jej ochranné sily.
Používa sa ako vonná prísada do sladkých ale i slaných jedál, čokolády, kávy, koláčov a kompótov.
Pridáva sa do kakaa a likérov.
Škoricové tyčinky:
Potrebujeme: Lístkové cesto (obsahuje ALERGÉNY), 1 hrnček roztopeného MASLA, trocha vanilky, 1 hrnčeka cukru a 2 malé lyžičky mletej cejlónskej škorice.
Príprava: Rúru predhrejeme na 200°C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Vyvaľkané lístkové cesto rozprestrieme a narežeme na 20 približne rovnako veľkých pásikov.
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút.
V miske zmiešame mletú škoricu s cukrom a vanilkou.
Upečené tyčinky najskôr namočíme v roztopenom MASLE a následne obalíme v cukrovo-škoricovej zmesi.
Môžeme podávať samostatne alebo s roztopenou čokoládou (obsahuje ALERGÉNY).
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
BIO Škorica cejlónska (Cinnamon zeylanicum - verum).