Badián celý

Whole star anise
Badián celý
Skladom
10g1,19 EUR
1kg119,0 EUR

Popis

Badián, alebo hviezdicový či čínsky aníz, je jedno z mála korení čínskej kuchyne, ktoré u nás zdomácnelo. Už v 17. storočí ho používali v ovocných sirupoch a džemoch. Vôňa a chuť sú sladkasté, podobné anízu, feniklu a sladkému drievku.

Viac o produkte

Pôvodom je badián z Číny, Indie, Filipín a Vietnamu.
Voňavé korenie je sušené aromatické súplodie stromu anízovca pravého.
Rastie v tropických a subtropických oblastiach, ale aj v Severnej Amerike. Do Európy ho priviezol koncom 16. storočia anglický moreplavec sir Thomas Cavendish.
Hviezdička badiánu vedľa vianočného taniera znamená lásku až za hrob.

Používa sa ako korenie do sladkého pečiva, medovníkov, kompótov, džemu a lekváru.

Príprava / Použitie

Badián je veľmi krehký, stačí ho nechať lúhovať priamo v pripravovanom jedle, ktorému dodá výraznú chuť.

Recept


Badiánový liečivý čaj


Potrebujeme: 1 ČL čerstvo pomletého badiánu, 250ml vody a štipku škorice.
Pomletý badián zalejte vriacou vodou a nechajte odstáť 6-7 minút.
Pridajte následne štipku mletej škorice, môžete tiež dosladiť medom.

Tento čaj používajte buď ako prevenciu alebo ako liečivý čaj pri problémoch s bolesťami kĺbov, zažívacích problémoch, hnačke alebo chrípke.

Zloženie

Badián (hviezdicový aníz alebo čínsky aníz).
Sušený plod Anízovca pravého.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

India
PLU 5116

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
99,17 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies