Chilli paprika je pôvodom zo Strednej a Južnej Ameriky.
Je špecifická svojou pálivou chuťou. Pálivosť chilli v ústach ma za následok lepšie prekrvenie chuťových receptorov, jednotlivé chute vďaka tomu vnímame intenzívnejšie.
Viac o produkte
Za svoju pálivú chuť vďačia látke kapsaicín, ktorá sa dobre rozpúšťa v tuku, takže na zahnanie akútneho pocitu pálenia v ústach najlepšie pomôže pohárik mlieka. Chilli priaznivo vplýva na trávenie, v primeraných dávkach pôsobí na žalúdok lepšie ako korenie. Dokázalo sa, že kultúry, zvyknuté na ostré jedlá ľahšie znášajú zamorenie pokrmov rozličnými baktériami, najmä tými vyvolávajúcimi hnačku. Mayovia liečili pomocou chilli črevné problémy, bolesti zubov, kašeľ a nechutenstvo k jedlu. Zároveň bolo chilli populárne afrodiziakum.
Chilli predstavujú neoddeliteľnú súčasť indickej, thajskej a juhoamerickej kuchyne. Pridávajú sa do karí, omáčok, polievok, gulášov, marinád a všade kde nám chýba ostrosť.
Príprava / Použitie
Čím dlhšie sa chilli papričky varia v jedle, tým viac sa zvyšuje pálivosť, preto ich odporúčame pridávať až ku koncu varenia.
Zloženie
Chilli papričky červené.
Alergény
ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Krajina pôvodu
Srí Lanka
PLU 5154
Skladovanie
Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Distribútor
U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bez lepku
Vegan
Skladom
37,50 EURbez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.