Počas koloniálnej nadvlády Briti začali pojem karí používať pre korenie, ktoré sa na prípravu tohto pokrmu používa.
Keď sa toto korenie dostalo do Európy, zostalo mu toto nesprávne označenie.
V Indii a celej juhovýchodnej Ázii sa dodnes týmto pojmom rozumie iba pokrm, korenie sa označuje ako masálá a karí sa vyrába len pre export.
Karí korenie je základom indickej kuchyne.
Používa sa najmä v strukovinových a ryžových pokrmoch, pridáva sa do zeleninových jedlách, omáčok, polievok či k mäsu.
Využijete i pri výrobe zaváranín a džemov.
Kari (BIO rasca rímska, BIO kurkuma, BIO koriander, BIO HORČICA, BIO senovka grécka, BIO šalvia, BIO fenikel, BIO paprika sladká, morská soľ 4%, BIO tymián, BIO rozmarín, BIO bobkový list, BIO zázvor).