Kari Thajsko

Thai Curry
Kari Thajsko
Skladom
10g0,69 EUR
1kg69,00 EUR

Popis

KARI THAJSKO = menej kurkumy, za to viac chilli. K tomu primerane pískavice, koriandru a na koniec trochu zázvoru na pohladenie. Milovníkov ostrejšej thajské kuchyne, KARI THAJSKO stopercentne nadchne.

Viac o produkte

Názov karí pôvodne prislúcha indického pokrmu, pripomínajúceho ragú. Počas kolonizácie Briti omylom začali používať názov karí pre zmes korenia. V celej juhovýchodnej Ázii sa korenie označuje ako masálá a karí korenie sa vyrába len pre export.

Príprava / Použitie

Karí korenie sa využíva najčastejšie v thajskej kuchyni, najmä v kombinácii s kokosovým mliekom. Do ryžových pokrmov, zeleninových jedál, k mäsu, do polievok a omáčok.

Recept

Vlastná červená KARI pasta
Ingrediencie: 10 ks čerstvých červených chilli väčších papričiek, 2 lyžičky koriandru celého, 5 cm. čerstvého zázvoru, 1 stonka citrónovej trávy, 4 ks cesnaku, 1 šalotka, 1 lyžička limetkovej šťavy, 2 lyžice arašidového oleja Papričkám odrežeme stopku, zázvor a citrónovú trávu nasekáme nadrobno, cesnak rozpolíme a šalotku pokrájame na hrubo. Následne ich spoločne s ostatnými prísadami rozmixujeme. Takto pripravenú pastu môžeme okamžite použiť. Ak budeme pastu uchovávať v chladničke, jej trvanlivosť môžete ešte predĺžiť pridaním štipky soli.

Zloženie

Kurkuma, paprika, senovka grécka, rasca rímska, koriander, biele korenie, zázvor, cibuľa, chilli.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česká republika
PLU 5148

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
57,50 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies