Kari Thajsko

Thai Curry
Kari Thajsko
Nie je skladom
10g0,79 EUR
1kg79,00 EUR
Nie je skladom

Popis

Kari THAJSKO znamená menej kurkumy, za to viac chilli. K tomu primerane senovky, koriandru a na koniec trochu zázvoru na pohladenie. Pre milovníkov ostrejšej thajskej kuchyne.

Viac o produkte

Názov kari pôvodne prislúcha indického pokrmu, pripomínajúceho ragú. Počas kolonizácie Briti omylom začali používať názov karí pre zmes korenia.
V celej juhovýchodnej Ázii sa korenie označuje ako masálá a karí korenie sa vyrába len pre export.

Kari korenie sa využíva najčastejšie v thajskej kuchyni, najmä v kombinácii s kokosovým mliekom.
Do ryžových, zeleninových jedál, k mäsu, do polievok a omáčok.

Recept


Červená kari pasta


Potrebujeme:
10 ks čerstvých červených chilli väčších papričiek, 2 lyžičky koriandru celého, 5 cm čerstvého zázvoru, 1 stonka citrónovej trávy, 4 ks cesnaku, 1 šalotka, 1 lyžička limetkovej šťavy, 2 lyžice arašidového oleja.

Príprava: Papričkám odrežeme stopku, zázvor a citrónovú trávu nasekáme nadrobno, cesnak rozpolíme a šalotku pokrájame na hrubo.
Následne ich spoločne s ostatnými prísadami rozmixujeme.

Takto pripravenú pastu môžeme okamžite použiť.
Ak budeme pastu uchovávať v chladničke, jej trvanlivosť môžete ešte predĺžiť pridaním štipky soli.

Zloženie

Kurkuma, paprika, senovka grécka, rasca rímska, koriander, biele korenie, zázvor, cibuľa, chilli.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Česká republika
PLU 5148

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bez lepku
Vegan
Nie je skladom
66,39 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies