Rozmarín BIO

Rosemary BIO
Rozmarín BIO
Skladom
10g0,79 EUR
1kg79,00 EUR

Popis

Rozmarín sa v kuchyni používa ako korenie, vo farmaceutickom priemysle sa rozmarín používa pri príprave liečivých čajov, mastí a náplastí. Tiež sa z neho získava silica, ktorá sa používa vo voňavkárskom a kozmetickom priemysle Má dezinfekčné účinky (ako d

Viac o produkte

Prvý Európsky parfum na báze alkoholu niesol práve vôňu rozmarínu. Pod názvom Uhorská vodička bol vyrobený v 14.stor. pre Uhorskú kráľovnú Alžbetu Poľskú ako prostriedok pre revitalizáciu tela. Šlo vlastne o rozdrvené rozmarínové listy miešané vo víne. Tento nápoj sa pripravuje dodnes ako rozmarínové víno.

Príprava / Použitie

Pre svoju výraznú arómu, ktorá sa nestráca ani tepelnou úpravou, našiel rozmarín široké uplatnenie v kuchyni. Používa sa hlavne na ochutenie mäsa (hydiny, jahňaciny, bravčovej pečienky), mäsových plniek a rýb. Je vhodný aj na dochutenie polievok, pečených zemiakov, šalátov a grilovanej zeleniny. Pre jeho výraznú arómu ho do jedla pridávajte málo. Väčšie množstvo môže preraziť chuť aj vôňu jedla.

Recept

rozmarínová tinktúra
Jednoduchá rozmarínová tinktúra sa pripravuje vložením vetvičiek rozmarínu do alkoholu. Zmes macerujeme na teplom a slnečnom mieste po dobu 3 týždňov. Následne zmes precedíme a zriedime destilovanou vodou. Takúto tinktúru môžeme použiť pri umývaní vlasov, pri poslednom oplachovaní. Nálev posilňuje vlasy a pôsobí proti lupinám.

Zloženie

Rozmarín lekársky

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Albánsko
PLU 5124

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
65,83 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies