Sumah

Sumac
Obrázok
Skladom
10g0,45 EUR
1kg45,00 EUR

Popis

Sumah, inak aj sumach, sumac, korenie bez ktorého se neobíde žiadny gurmán holdujúci arabskej či libanonskej kuchyni. Sú to usušené, mleté plody stromu sumachu garbiarskeho, zbierané tesne pred dozretím a sušených na slnku. Tento vysoký strom rastie do

Viac o produkte

Starí Rimania ho používali v časoch, keď v Európe neboli známe citróny. Pridávali ho miesto soli a citrónov do mnohých jedál. Rímski legionári týmto práškom zastavovali krvácanie a používali pri ochoreniach žalúdka a proti hnačkám. V 12.stor. túto rastlinu pestovali už Maurovia a predávala sa iba v lekárňach, pretože bola vzácna a vysoko cenená.

Príprava / Použitie

Využíva sa podobne ako citrónová šťava alebo ocot. Pridáva sa tiež do koreniacich zmesí, ako je napríklad karí alebo satar (zaatar), ako aj do zmesí proti kašľu a zápalom hrdla. Hodí sa hlavne k mastným jedlám, lebo podporuje trávenie.

Sumac korenie môžete pridávať do mäsových pokrmov, hodí sa ku: hydine, jahňaciemu, hovädziemu, rybám, plodom mora, zapekanej zelenine, ďalej do studenej omáčky, jogurtu, nátierky, polievky, šalátov, ryže, humusu, kebabu či do strukovinových jedál.

Zloženie

Sumah garbiarsky

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Turecko
PLU 5191

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Skladom
37,50 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies