Vanilka lusk 1ks BIO

Vanilla beans, 1 piece BIO
Vanilka lusk 
1ks BIO
Skladom
1ks5,99 EUR

Popis

Vanilka je bohatá na antioxidanty, ktoré môžu pomôcť zabrániť rozkladu buniek a tkanív v tele a stimulovať prirodzený rast. Antibakteriálne vlastnosti vanilky znamenajú ochranu imunitného systému, znižujú stres v tele. Používa sa ako prostriedok na chudnu

Viac o produkte

Suchý vanilkový lusk: Odstrihnite špičku suchého vanilkového lusku, do malého pohárika na alkohol nalejte biely kvalitný čistý alkohol (môže byť vodka) do 1/3 pohára. Vložte do pohárika vanilkový lusk nadol odstrihnutou špičkou. Pri izbovej teplote nechajte takto ponorený 24hod (nedávajte do chladničky). Lusk vám opäť krásne zmäkne.

Príprava / Použitie

Lusk rozdelíme nožom pozdĺžne na dve polovice a tupou stranou noža opatrne zoškriabeme semienka z oboch polovíc. Používajú sa celé alebo len zrnká z nich. Vyškrabané lusky nevyhadzujte, môžu sa pridať tam, kde chcete zvýrazniť vanilkovú arómu a chuť, napríklad do cukru, kde ho treba nechať uzavreté aspoň 2 týždne. Môže sa pridať do fľaše s alkoholom, alebo nechať vysušiť a pomlieť na jemný prášok.

Vanilka sa pridáva do dezertov, koláčov, pudingov, krémov, do cesta, sladkého pečiva, müsli, či do zmrzliny. Tiež sa hodí do sirupov, kompótov, do čajov pri lúhovaní.

Recept

VANILKOVÝ CUKOR
Pripravíme si čistú sklenenú nádobu s uzáverom, jeden vanilkový lusk a 250g trstinového cukru. Cukor vysypeme do nádoby a pridáme dreň z vanilkového lusku. Nádobu uzatvoríme a pretrepeme. Následne do nej vložíme i prázdny vanilkový lusk. Necháme 8-10 dní odstáť. 2x denne túto nádobu pretrepeme.

Zloženie

Vanilkový lusk

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Uganda
PLU 5177

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bio
Skladom
4,99 EUR bez DPH 5,99 EUR
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies