Sú vhodné na prípravu rôznych druhov šalátov i ako príloha.
Strukovinové cestoviny majú vysoký podiel bielkovín a nízky obsah sacharidov.
Strukovinové cestoviny sa pripravujú podobne ako tradičné cestoviny, varia sa však o niečo kratšie.
Do vriacej osolenej vody vložíme cestoviny a varíme za občasného miešania 9 minút.
Cestoviny s bazalkovým pestom
Na oleji si osmažíme na jemno nakrájanú cibuľku a cesnak (2 ks), pridáme mrazený hrášok (100 g) a necháme rozmraziť.
Pridáme na kúsky nakrájané cherry paradajky (6 ks) a pretlak (3 PL) a necháme pár minút dusiť.
Dochutíme bazalkovým pestom (3 PL), korením (bazalka a oregano) a soľou, môžeme pridať aj rukolu a poriadne premiešame, aby sa všetky chute spojili.
Nakoniec pridáme uvarené cestoviny (150 g).
Múka z BIO červenej šošovice, hrachový proteín 12%, voda.