Využijete ho všade tam, kde sa používa ryža, ako hlavné jedlo ale i ako dezert.
Kuskus môžete podávať ako "rizoto" alebo šalát, tiež ako prílohu k rybám, zelenine či mäsu.
Kuskus sa pri príprave nevarí,
len sa zalieva vriacou vodou v pomere 1:2 (kuskus : voda).
Premieša sa a nechá 10 minút odstáť prikrytý.
Následne premiešame vidličkou.
Namiesto vody môžete použiť vývar, prípadne pridať lyžicu olivového oleja.
Šalát s kuskusom
Šošovicovo cícerový kuskus zalejeme horúcou vodou, prikryjeme a po asi 10-15 minútach ho polejeme olivovým olejom, prehrabneme vidličkou a po vychladení ho prelejeme bylinkovým dresingom.
Dresing si pripravíme z bieleho JOGURTU, bieleho alebo červeného vínneho octu, šťavy a kôry z citróna, čerstvo nasekaných byliniek (bazalka, pažítka, petržlen, mäta, soľ, korenie, olivový olej).
Nakoniec si na drobno nakrájame červenú cibuľu, nakrájanú papriku, olivy, feta SYR.
Do šalátu môžeme použiť aj uvarený cícer.
Všetko spolu zmiešame a posypeme sušeným oreganom.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Šošovicová múka 50%, cícerová múka 50%.