Lyofilizované višne sú sušené mrazom.
Čerstvé ovocie sa lyofilizovaním prudko zamrazí, následne sa šetrne za veľmi nízkeho tlaku odstráni voda odparovaním, vďaka čomu sa zachová pôvodná štruktúra, chuť, farba aj vôňa a najmä všetky potrebné živiny obsiahnuté v ovocí.
Tiež sa tým zabezpečí dlhá trvácnosť a chrumkavosť.
Konzumujeme samostatne, pridávame do koláčov, dezertov, muffinov, kaší a jogurtov.
Rozomletím na prach ich môžeme použiť na posýpku alebo na obaľovanie.
Ideálna je ich kombinácia s horkou čokoládou.
Skvele sa hodia do jogurtov, kaší, müsli, granoly, koktejlov, do pečenia alebo len tak na maškrtenie.
Ak ich namočíte na chvíľu do vody, získate ovocie, ktoré chutí takmer ako čerstvé.