Gaštanová múka

Chestnut flour
Gaštanová múka
Novinka
Skladom
100g1,90 EUR
1kg19,00 EUR

Popis

Gaštanová múka sa svojou konzistenciou podobá “klasickej” hladkej múke, ale neobsahuje lepok. Má sladkastú a jemne orechovú chuť. Pečivo z nej pripravené je zlatohnedé.

Viac o produkte

Svojou konzistenciou sa podobá klasickej hladkej múke.
Pečivo vyrobené z gaštanovej múky má krásnu zlatohnedú farbu, pretože gaštanová múka teplotou mení farbu.

Ideálna na prípravu koláčov, múčnikov, tort, sušienok, môžete ju pridať aj do chleba. Je súčasťou mnohých talianskych receptov.

Výroba gaštanovej múky je o niečo náročnejšia ako výroba iných múk.
Čerstvé gaštany sa sušia niekoľko dní pri teplote maximálne 50 °C.
Následne sa zbavia šupky, pomelú a preosejú.

Príprava / Použitie

Gaštanovou múkou môžete v recepte nahradiť až 30% bežnej múky.

Recept


Gaštanky


Maslo (90 g) vyšľaháme s trstinovým cukrom (100 g), pridáme 1 vajce a vyšľaháme dohladka.
V druhej miske zmiešame 100 g gaštanovej a 100 g kukuričnej múky so štipkou soli a pridáme k mokrým ingredienciám.
Vypracujeme cesto, ktoré na hodinku odložíme do chladničky.

Z cesta vykrajujeme krúžky, ktoré môžeme opečiatkovať a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rúru predhrejeme na 180°C. a pečieme 10 min.

 

Zloženie

100% gaštanová múka.
Môže obsahovať stopové množstvo ORECHOV.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Taliansko

Nutričné hodnoty

AA Energia kJ/kcal1 358 kJ / 320 kcal
AB Tuky (g)3,2
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0,1
AD Sacharidy (g)64,6
AF z toho cukry (g)8,0
AG Bielkoviny (g)5,6
AI Soľ (g)0,1
PLU 4197

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bez lepku
Bez laktózy
Vegan
Skladom
15,83 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies