Svojou konzistenciou sa podobá klasickej hladkej múke.
Pečivo vyrobené z gaštanovej múky má krásnu zlatohnedú farbu, pretože gaštanová múka teplotou mení farbu.
Gaštanovou múkou môžete v recepte nahradiť až 30% bežnej múky.
Gaštanky
Maslo (90 g) vyšľaháme s trstinovým cukrom (100 g), pridáme 1 vajce a vyšľaháme dohladka.
V druhej miske zmiešame 100 g gaštanovej a 100 g kukuričnej múky so štipkou soli a pridáme k mokrým ingredienciám.
Vypracujeme cesto, ktoré na hodinku odložíme do chladničky.
Z cesta vykrajujeme krúžky, ktoré môžeme opečiatkovať a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rúru predhrejeme na 180°C. a pečieme 10 min.
100% gaštanová múka.
Môže obsahovať stopové množstvo ORECHOV.