Ražná múka chlebová

Rye bread flour
Ražná múka chlebová
Nie je skladom
100g0,15 EUR
1kg1,50 EUR
Nie je skladom

Popis

Ražná múka chlebová je biela múka so šedým nádychom (obsahuje časť obalu a klíčku) a je základom pre pečenie tmavého pečiva (chlieb, žemle, bagety).

Viac o produkte

Okrem chleba je ideálna i na žemle, krekry, perníčky a aj cesto na pizzu.
Výrobky z nej majú robustnejšiu chuť a striedka je pórovitejšia ako pri hladkej múke.

Má menej lepku a mnohokrát sa kombinuje so špaldovou alebo pšeničnou múkou, aby cesto lepšie vykyslo.
Zvyčajne je to v pomere 60% ražnej a 40% špaldovej alebo pšeničnej múky.

Ražnú múku je potrebné pred miesením cesta prevzdušniť preosiatím, lepšie nakysne.
Ražná múka udržuje vlhkosť a vďaka nej pečivo vydrží dlhšie chutné a šťavnaté. Preto sa kedysi pieklo hlavne z ražnej múky.

Spomedzi všetkých múk disponujú ražné múky najvyššou nutričnou hodnotou.

Zloženie

100% RAŽNÁ múka z RAŽE potravinárskej

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Slovensko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 385 kJ / 330 kcal
Tuky (g)2
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0.2
Sacharidy (g)70.2
z toho cukry (g)1.09
Bielkoviny (g)10.5
Soľ (g)< 0,02
PLU 4035

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Slovenské
Nie je skladom
1,25 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies