Slúži na zahusťovanie polievok, omáčok, šťiav a gulášov.
Nie je nutné robiť zápražku, stačí Hrašku vmiešať do pokrmu a 20 minút povariť.
Jedlá z Hrašky sú výnimočné i svojou vyššou stráviteľnosťou.
Hraška sa pripravuje z mletého hrachu, ktorý je zbavený šúp.
Táto skutočnosť výrazne uľahčuje trávenie.
Polievky: kopcová lyžica Hrašky (asi 30g) zahustí 1,5l polievky.
Omáčky: 50g Hrašky zahustí 600ml vody na prípravu omáčok.
Hraškou ľahko nahradíme i vajcia: 1 vajce = 1 lyžica Hrašky (cca 20g).
Zeleninové placky
Zmiešame 140g Hrašky s 250ml vody a vymiešame na cesto (hustota ako na palacinky).
Nastrúhame 200g zeleniny, ochutíme podľa chuti korením a zeleninu vmiešame do cestíčka.
Placky pečieme v rúre na plechu dozlatista.
Hrach 70%, zmes obilnín (kukurica, ryža, pšeno), cesnak, soľ s obsahom 40% draslíka, zmes korenia.