Pohánková múka hladká

Buckwheat flour (finely ground)
Pohánková múka hladká
Skladom
100g0,42 EUR
1kg4,20 EUR

Popis

Hladká pohánková múka je prirodzene bezlepková, má špecifickú orieškovú chuť, vysoký obsah rutínu a vitamínu E. Je výborná alternatíva klasickej múky, dokáže veľmi dobre spájať cesto.

Viac o produkte

Z pohánkovej múky sú lahodné palacinky, koláče, chlieb či pečivo.
Je vhodná na zahusťovanie polievok a omáčok.

Pohánka je pseudoobilnina pochádzajúca z juhozápadnej Číny, z oblasti Himalájí.

Múka vzniká mletím obrúseného zrna, zbaveného otrúb a klíčka (z mechanicky lúpanej pohánky).

Príprava / Použitie

Ak kombinujete s inými múkami, ideálny je pomer 1:3.
(jeden diel pohánkovej a tri diely inej).

Recept


Pohánkové brownies s cviklou


Vyšľaháme 2 VAJÍČKA, 100 g trstinového cukru a pridáme 70 ml olivového oleja a 80 g rozpustenej tmavej čokolády na varenie.
Premiešame až kým sa zmes neprepojí.
Následne pridáme 110 g pohánkovej muky premiešanej s 20 g kakaa a štipkou soli. Opäť premiešame.
Nakoniec pridáme 2 ks nastrúhanej uvarenej cvikle.

Dáme do zapekacej misky, posypeme MANDĽOVÝMI lupienkami alebo LIESKOVCOVÝMI zlomkami.
Pečieme 20 minút na 170 stupňoch.

ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

 

Zloženie

Hladá múka z pohánky.

Alergény

ALERGÉNY sú v Zložení vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.

Krajina pôvodu

Poľsko

Nutričné hodnoty

Energia kJ/kcal1 595 kj / 382 kcal
Tuky (g)3
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)0
Sacharidy (g)71
z toho cukry (g)0
Bielkoviny (g)15
Vláknina (g)4
Soľ (g)0
PLU 4175

Skladovanie

Skladujte na suchom a tmavom mieste.

Distribútor

U Vážky (Tarun, s.r.o., Hviezdna 2, 821 06 Bratislava)
Bez lepku
Skladom
3,50 EUR bez DPH
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povoliť všetkoNepovoľovať cookies