Z pohánkovej múky sú lahodné palacinky, koláče, chlieb či pečivo.
Je vhodná na zahusťovanie polievok a omáčok.
Pohánka je pseudoobilnina pochádzajúca z juhozápadnej Číny, z oblasti Himalájí.
Múka vzniká mletím obrúseného zrna, zbaveného otrúb a klíčka (z mechanicky lúpanej pohánky).
Ak kombinujete s inými múkami, ideálny je pomer 1:3.
(jeden diel pohánkovej a tri diely inej).
Pohánkové brownies s cviklou
Vyšľaháme 2 VAJÍČKA, 100 g trstinového cukru a pridáme 70 ml olivového oleja a 80 g rozpustenej tmavej čokolády na varenie.
Premiešame až kým sa zmes neprepojí.
Následne pridáme 110 g pohánkovej muky premiešanej s 20 g kakaa a štipkou soli. Opäť premiešame.
Nakoniec pridáme 2 ks nastrúhanej uvarenej cvikle.
Dáme do zapekacej misky, posypeme MANDĽOVÝMI lupienkami alebo LIESKOVCOVÝMI zlomkami.
Pečieme 20 minút na 170 stupňoch.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Hladá múka z pohánky.