Môžete z nej pripraviť chutné a zdravé koláče, torty, pečivo, zákusky, muffiny, ale aj kokosové mlieko.
Môžete ju použiť aj do jogurtov, smoothies či koktejlov, aby ste zvýšili príjem vlákniny.
Obsahuje málo sacharidov, veľa vlákniny (38%) a bielkovín.
Má nízky glykemický index a je ľahko stráviteľná.
Je nesladená, má len jemnú vôňu kokosu a púdrovú konzistenciu, no perfektne sa spája s inými ingredienciami.
Mnohé bezlepkové múky sú takmer bez chuti, kokosová múka naopak dodá pokrmom zaujímavú chuť.
Všeobecne platí, že 1 šálky tejto múky nahradí jednu šálku hladkej múky.
Pekári často odporúčajú, aby ste ju zmiešali s inými múkami, alebo pridali 1 vajíčko na každú 1 šálku (30 gramov) kokosovej múky, aby bolo pečivo jemné, nadýchané a vláčne.
Tip na kokosové mlieko:
Zmiešajte 1 hrnček kokosovej múky s 3 hrnčekmi vody a nechajte chvíľu odstáť.
Vzniknuté mlieko môžete skladovať v chladničke až 4 dni a možno ho pridávať do pokrmov ázijskej kuchyne.
Podľa chuti do neho môžete postupne rozmixovať banány alebo jahody.
Kokosové palacinky
Potrebujeme: 3 lyžice BIO kokosovej múky, 1 lyžicu tapiokového škrobu, 1 šálky kokosového alebo iného rastlinného mlieka, 4 VAJCIA, 1 lyžicu kokosového oleja, štipku soli.
Postup: Vymiešame VAJCIA, mlieko a olej a pridáme do druhej misky, kde sme si predtým zmiešali múku, škrob a soľ.
Vymiešame do hladkého cesta a necháme odstáť cca 15 minút.
Cesto lejeme na rozohriatu panvicu a opekáme z každej strany.
Podávame s ovocím, poliate agáve sirupom.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Za studena lisovaná 100% kokosová múčka.