Okrem chleba sa táto múka hodí na prípravu croissantov, šišiek, buchiet i domácej pizze.
Výrobky z tejto múky majú tmavšiu farbu striedky a výraznejšiu arómu.
Cesto je nadýchanejšie s väčšími dierkami v striedke.
Chlieb so sušenými paradajkami
Do cesta k rozkvasu pridáme 350 g vody, 500 g PŠENIČNEJ MÚKY chlebovej a 10 g soli.
(Rozkvas: 15 g kvásku, 50 g vody, 50 g RAŽNEJ MÚKY hladkej)
Cesto poprekladáme a necháme 2 hodiny vykysnúť.
Roztiahneme cesto a poukladáme naň 6 ks nasekaných sušených paradajok.
Vytvarujeme bochník alebo použijeme toastovú formu.
V rozohriatej rúre pečieme 15 minút na 230 stupňov, následne 20 minút na 200 stupňov a po vybratí cesta z formy ešte 7 minút na 180 stupňov.
Keďže sme použili pšeničnú múku miesto ražnej, chlieb bude svetlejší.
Paradajky môžeme nahradiť olivami, prípadne opekanou cibuľkou.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
BIO PŠENIČNÁ chlebová múka.