Je vhodná na pečenie sušienok, toriet, palaciniek, na prípravu krémov a dezertov, na výrobu mandľového mlieka, domáceho marcipánu alebo makróniek.
Uplatníte ju tiež pri príprave nepečených dezertov.
Je bohatá na bielkoviny, nenasýtené mastné kyseliny, a hlavne zdravé tuky.
Obsahuje mnoho minerálov a vitamínov, najmä vitamín E, vápnik, zinok a horčík.
Pri pečení ju môžeme používať samostatne alebo v kombinácií s inými múkami.
„Banana bread“ banánový koláč
V miske roztlačíme 3 zrelé banány a vyšľaháme 3 celé VAJCIA.
Potom vmiešame 3 polievkové lyžice javorového sirupu a 100 g SMOTANOVÉHO JOGURTU. Opäť premiešame.
Samostatne zmiešame 2,5 šálky MANDĽOVEJ múky, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny, 2 čajové lyžičky škorice, 1 čajovej lyžičky muškátového oriešku, 1 čajovej lyžičky soli, štipku vanilky.
Všetko prisypeme k banánovej zmesi. Dôkladne premiešame a pridáme 1 šálky nasekaných PEKANOVÝCH orechov a môžeme pridať i za hrsť drvených kakaových bôbov.
Potom všetko vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch 50 – 60 minút.
ALERGÉNY sú v Recepte vyznačené VEĽKÝM PÍSMOM.
Jemne mletá múka z nepražených lúpaných MANDLÍ.